Show je dans op het podium!

De basis van theaterdans komt uit de jazzdance. Deze dansvorm wordt veel gebruikt in musicals die je op dit moment in het theater ziet. Het is vrije manier van dansen in de basis lijkt op klassiek ballet maar wordt gedanst op populaire muziek zoals jazz, pop, rock en hiphop. In de theaterdans-lessen komen veel verschillende dansvormen aan bod. De bewegingen en de muziek in deze lessen zijn losser, vrijer.

Houding, lenigheid, coördinatie en spierversterking komen in de lessen aan bod. Theatraal gebruik van de ruimte, presentatie dansplezier en choreografie zijn belangrijke lesonderdelen. Door de kleinschaligheid van de danslessen is er veel persoonlijke aandacht. Er wordt les gegeven door afgestudeerde dansdocenten.

De jeugdtheaterschool kent twee leeftijdsgroepen: van 8 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. In één lesgroep zitten maximaal 15 kinderen.

Als deze jaarcursus wordt gecombineerd met de jaarcursus theater is er een korting. Het totaalbedrag is dan €500,- voor 2,5 uur les per week.

Kledingvoorschriften:

Meisjes: zwart balletpak, zonder mouw, zwarte legging zonder voet of zwarte jazzpants, zwarte jazz dansschoenen (canvas of leer met splitzool)

Jongens: zwarte jazz- of joggingbroek, strak zwart hemd/danspak, zwarte jazz dansschoenen ( canvas of leer met splitzool)

Praktische informatie:

  • lesjaar begint met een kennismakingsles
  • lessen van 60 minuten
  • regelmatige informatie via nieuwsbrieven
  • 30 lessen per jaar
  • kosten: €300,-
  • met een eindpresentatie
  • te combineren met jaarcursus theater

Danskleding kopen:

Flevo Dance Wear (Nieuwstraat 19 in Zwolle, online: http://flevodanceshop.nl ) heeft alle sets in huis. Bij inloggen “jeugdtheaterschool” vermelden, geeft de juiste selectie weer. Er is een speciale korting voor kinderen die bij ons les volgen.

danslessen klassiek ballet en theaterdans zwolle

Theaterdans 8 t/m 9 jaar

30 lessen
Cultuurhuis Stadshagen
Werkerlaan 1
dinsdag 17:45 – 18:45 uur
start: 26 september 2017

Theaterdans 10 t/m 12 jaar

30 lessen
Cultuurhuis Stadshagen
Werkerlaan 1
Dinsdag 18:45 19:45 uur

start: 26 september 2017