Podium vol Plezier (6 t/m 8 jaar)
Een podium is de plek voor theater, de plek voor zang maar bovenal de plek voor plezier.

Stap in de spotlight en maak je klaar voor een uur lang theater. Jouw hoofd zit vol goede ideeën en verhalen en hoe leuk is om dat aan anderen te kunnen laten zien. Samen met een groep kinderen van jouw eigen leeftijd ga je elke week aan de slag. Zo leer je alles over acteren, presenteren en hoe je je eigen ideeën tot een toneelstuk maakt.

Wekelijks komen de kinderen bij elkaar. Hier krijgen ze les van een theaterdocent in alle basisprincipes van theater. Acteren voert de boventoon maar ook het ontwikkelen en vormgeven van de eigen fantasie vormt een belangrijk onderdeel. Verder wordt er aandacht besteed aan: samenwerking, samen spel, zelfvertrouwen en presenteren. De lessenreeks wordt afgesloten met een presentatie op de leslocatie. Zo kunnen ook broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s meegenieten van al dat jonge talent.

Het lesprogramma behandelt spelenderwijs allerlei onderdelen. Er wordt geput uit een zeer uitgebreid spelarchief aan de hand waarvan leren ontstaat vanuit het ervaren. Daarnaast bestaat er een koppeling tussen deze buitenschoolse lessen en ons binnenschoolse aanbod -Klas als Podium-. Zo sluiten de lessen naadloos aan op de ontwikkeling en de belevingswereld van de kinderen.

De blokken van een Podium vol Plezier bestaan telkens uit acht lessen. In overleg is instromen binnen een lopend blok meestal ook mogelijk. Vanuit deze groep  stromen veel van onze leerlingen door naar de groepen: Allemaal theater, Productie mix of Theatersport. Door al ervaring te hebben opgedaan binnen Podium vol Plezier is vaak al vrij duidelijk welke van deze vervolgcursussen het beste past.

 • Zwolle-Zuid
  De Octopus, Dinsdag 15:45 – 16:45
  Startdatum: 31-5-2021
 • Zwolle-Oost Assendorp
  Hogeschool KPZ, Dinsdag 17:30 – 18:30
  Startdatum: 26-4-2021
 •  6 lessen van 60 minuten
 • € 69,-
Podium vol Plezier 6 t/m 8 jaar - jeugdtheaterschool Zwolle