Zukunft!

Zukunft gaat zich richten op het produceren van theaterstukken met jongeren van 14 tot en met 21 jaar.
Door recente ontwikkelingen in het culturele landschap van Zwolle, start Theaterwerkplaats Zukunft dit seizoen in aangepaste vorm.
Het hybride-productiehuis, bestaande uit Hedon en de Zwolse theaters, heeft recentelijk de financiële mogelijkheden gekregen om uit te breiden. Zij zullen een verbindende taak voor jonge podiumkunstenaars gaan vormen. Op weke manier dit gebeurt wordt de komende maanden uitgewerkt met verschillende partners. Zukunft heeft hierbinnen tal van overkoepelende doelen en die zullen wij gezamenlijk bespreken.

 

In de tussentijd laten wij geen gat vallen. Lokaal talent verdiend een podium dat we het komende seizoen gaan bieden. Dit doen we door de kern die theaterwerkplaats Zukunft zo vernieuwend maakt wel al op te starten: een productiehuis waarbinnen jong talent niet enkel speelt maar ook maakt! Vanaf september starten wij dan ook met het werkplaats-onderdeel van Zukunft.

Op 21 september is er een toelating voor Zukunft. Deze toelating zal bestaan uit twee onderdelen. Voor spelers is er een spelauditie waarvoor we een monoloog en een dialoog zullen toesturen die thuis voorbereid moet worden.

Daarnaast is er voor de makers de toelating tot het creatieve team. Hiervoor vragen we je om zelf een tekst te ontwikkelen naar aanleiding van een opgegeven onderwerp, worden aspiranten uitgenodigd eerder werk aan ons te tonen en krijgt men op de dag zelf een korte maakopdracht. (je kunt ook beide audities doen als je wilt spelen én maken)

theaterwerkplaats Zukunft Zwolle
theaterwerkplaats Zukunft

Wij starten op zaterdag 28 september. Er wordt vanaf deze datum van 12.00 tot 15.00 gemaakt, geschreven en gerepeteerd op elke zaterdag (niet in schoolvakanties).

In januari zullen we het resultaat van dit proces ten uitvoer brengen. De locatie hiervan is
afhankelijk van de ideeën die met de deelnemers tot bloei is gebracht.

  • auditie: 21 september
  • start 28 september
  • zaterdagen 12:00 – 15:00 uur
  • in Odeon / De Spiegel
  • schoolvakanties vrij
  • voorstellingen in januari
  • kosten: 360,-

Toelating doen als speler of speler én maker Zukunft (14 t/m 21 jaar).

Pagina 1 van 3
Meld je aan voor een kennismakingsles, de auditie voor een opleidingstraject of de toelating voor theaterwerkplaats Zukunft

Selecteer

Kies een leslocatie voor de kennismakingsles
Kies een leslocatie.
Kies een leslocatie.
Kies een auditie van de opleidingsklas die bij de leeftijd past.
Kies een auditie van de opleidingsklas die bij de leeftijd past.

Mailadres van een ouder of verzorger