Castingworkshop (8 t/m 14 jaar)
Alles wat je altijd al wilde weten over casting en auditie voor theater, film en televisie.

Stel, je wordt uitgenodigd voor een casting. Je komt op de auditie, je hebt tekst geleerd, je mag naar binnen, maar wat dan? Misschien weet jij het antwoord al misschien ook niet. Hoe dan ook, extra kennis opdoen is nooit verkeerd. Je kunt er natuurlijk over lezen maar directe ervaring, blijft toch het beste. Bij de casting workshop maak je kennis met alle mogelijke onderdelen van een dergelijke auditie. Je krijgt begeleiding in het proces en daarnaast ontvang je praktische tips over acteren, het presenteren van je zelf, omgaan met een camera en de do’s en don’ts bij een inschrijving of een casting call.

De castingworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling kindercasting van Xapp. Niet alleen is Xapp het bedrijf achter al onze jeugdtheaterschool locaties, ze hebben ook al ruim 18 jaar ervaring met het casten van kinderen. Door deze combinatie is dit de ideale workshop om rustig kennis te maken met de castingwereld. Ook is het altijd goed dat het castingbureau ook jou kent. Als je je dan inschrijft weten ze direct wie je bent.

Het is belangrijk te weten dat de workshop zich in eerste instantie richt op spelverdieping, handige weetjes en kennismaking met de castingwereld. Uiteraard kan dit leiden tot een rol maar dit is absoluut niet het hoofddoel. Casting hangt van zo veel zaken af en garantie kan nooit worden gegeven. Boven alles is het dan ook belangrijk om plezier bij kinderen te behouden. Dat maakt ook het proces leuk is, wat de uitkomst van een auditie dan ook mag zijn.

  • Zwolle
    02-07-2023
  •  van 10:00 tot 16:00 uur
  • in Theater de Spiegel
  • €95,- / met fotoshoot €145,-
CastingWorkshop - 9 t/m 14 jaar - Jeugdtheaterschool Zwolle i.s.m. Xapp Kindercasting