Vacatures theaterdocenten

Op de jeugdtheaterscholen van Xapp worden lessen in de podiumkunsten aan kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en op verschillende niveaus gegeven.

De jeugdtheaterschool is een plek waar deelnemers zichzelf kunnen zijn, samen plezier beleven, waar in veiligheid grenzen worden afgetast en confrontaties worden aangegaan. De ontwikkeling van creativiteit draagt bij aan de culturele diversiteit en ontwikkeling van niet alleen het individu maar ook de stad.

We nemen kinderen en jongeren serieus en bouwen onze lessen ook zo op. De nadruk van de lessen ligt op acteren, met voor de jongste groepen ook aandacht voor dans en zang. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines.

Wil jij bij ons les geven, regisseren of repetities verzorgen, heb je een HBO opleiding tot dramadocent of theatermaker succesvol afgerond? Vind jij theater maken en les geven aan kinderen en jongeren net zo interessant als wij? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar jeugdtheaterschool@xapp.nl.
Docenten werken op basis van overeenkomst van opdracht. Een auto bezitten kan een voordeel zijn.

Vrijwillig kostuum makers

Voor het maken van kostuums die gedragen worden bij onze voorstellingen zoeken wij nog enkele vrijwilligers. Neem contact op voor meer informatie.

Over Xapp

De Jeugdtheaterscholen van Xapp zijn te vinden in Utrecht, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte en Nijverdal.

Xapp verbindt kinderen & jongeren en podiumkunsten in de ruimste zin van het woord met elkaar. Xapp verzorgt lessen in de uitvoerende kunsten voor kinderen en jongeren, organiseert zomerkampen met een indrukwekkende eindproductie (xappzomerkamp.nl) maar komt ook op basisscholen met verschillende educatieve theater- en filmprojecten (basisschoolproject.nl).

Via het kindercastingbureau van Xapp komen kinderen en professionele opdrachtgevers uit de wereld van film, theater of mode tot elkaar. (kindercasting.nl)

Sfeerbeeld voorstelling