Wortels

Voorstelling

In juni 2015 zijn er zeer bijzondere vondsten in Dalfsen gedaan uit de tijd van de hunebedbouwers. Tijdens de opgravingen zijn er ook vondsten gedaan uit de Merovingische periode, de vroege middeleeuwen. De graven die zijn gevonden behoorden toe aan mensen die toegang hadden tot de hoogste elite van Noord Europa. Samen noemen we deze vondsten de Schat van Dalfsen

Wij ontwikkelden de musical “Wortels” die door de gemeente Dalfsen werd gefinancierd. Onderdeel van het programma was ook een lessenserie voor alle groepen 5, 6 en 7 in de gemeente. De musical wordt gespeeld door kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 uit de gemeente Dalfsen. Website: musicalwortels.nl

Synopsis van de voorstelling.

Eva is nog jong maar haar ambitie is helder, zij gaat archeoloog worden. Waar al haar vrienden denken aan wilde Indiana Jones avonturen weet zij wel beter. Als er dus opgravingen zijn in Dalfsen meldt zij zich direct aan als vrijwilliger. Ze wil leren, en helpen waar het kan. Ze ziet het als een kans om te proeven aan haar droombaan.
Als ze eenmaal met laarzen aan en een schep in de hand op de lege vlakte mag komen kan ze haar geluk niet op. De hitte deert haar niet, zij wil maar één ding en dat is sporen vinden uit het verleden. Het weer slaat echter om en Eva heeft dit te laat door. Al gravend word ze overvallen door een storm en geraakt door de bliksem. Voor veel mensen zou dit een enkeltje ziekenhuis betekenen, voor Eva geldt dat niet.

Ze krabbelt met enkel wat schrik overeind en kijkt om zich heen. Alle Archeologen zijn weg. Nu ze beter kijkt is zelfs heel Dalfsen verdwenen.
Wel komen er mensen in vreemde kleding op haar afgelopen. Ze lijken bang voor haar al weet ze niet precies waarom. Het duurt even voordat Eva beseft wat er gebeurt is. De bliksem heeft haar terug geslingerd. Terug in de tijd.

Ze hoeft niet langer te graven naar geschiedenis, ze bevindt zich nu in de geschiedenis. Dat is nog niet het ergste. De bliksem moet een kleine scheur in de ruimte-tijd hebben gemaakt want om de zoveel tijd springt ze heen en weer tussen de verschillende tijdvlakken van onze geschiedenis.

Telkens is ze op dezelfde plek in een andere tijd. Telkens moet ze opnieuw uitvinden hoe ze zich staande moet houden in die periode. Telkens is ze opzoek naar een manier om terug te keren naar haar eigen tijd. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig en dus blijft ze maar heen en weer geslingerd worden. Leeft ze zonder tijd en is de enige constante factor die boom die op het veld stond. Een weinig spraakzaam gezelschap maar wel één die alle tijden met haar doorstaat.

Jeugdtheaterschool Zwolle theaterschool musicalschool theaterles musicalles