TALENT, een initiatief van de jeugdtheaterschool en ArtEZ.

Jeugdtheaterschool Zwolle en ArtEZ Zwolle (docent theater) wijden een complete dag aan talent. Zo’n 150 leerlingen en de eerste- en derdejaars studenten van beiden organisaties komen dit jaar op 23 november samen om binnen een dag voorstellingen te maken. Aan het einde van de dag wordt het gebouw aan de Rhijnvis Feithlaan opengesteld voor publiek. In alle hoeken en gaten tonen de groepen hun voorstellingen.

Wanneer: Zaterdag 23 november 2019
Waar: Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle (ArtEZ theater)
Wie: Derde- en eerstejaars studenten samen met alle leerlingen van onze jeugdtheaterschool-locaties in de regio
Tijd: repetities van 09:00 tot 15:00 uur, voorstellingen van 15:00-16:00 uur .

TALENT

Talent is meer dan aanleg. Het is het gevoel dat je iets moet doen. Een verhaal dat je moet vertellen, een beeld dat je moet tekenen, een voorstelling die je moet maken. Moeten zonder dat iemand het je oplegt. Moeten omdat je in iedere vezel van je lijf voelt dat het moet. Talent schreeuwt van binnen.

De jeugdtheaterschool wil dit talent steunen. Dit doen we door les te bieden, uit te dagen, te reflecteren en door samen te brengen. Door samen te komen kan talent nog verder tot bloei komen. Ineens ontdek je dat er meer mensen met dezelfde interesse zijn en hoef je je talent niet te verdedigen maar kun je het omarmen.