Film (8 t/m 12 jaar)
Camera loopt en actie!

Acteren kan op een podium maar natuurlijk ook voor de camera. Dat lijkt bijna hetzelfde maar toch zijn er een hoop dingen anders. Er is geen publiek, scenes worden niet op een logische volgorde opgenomen en bovendien is er een camera aanwezig. Bij de cursus Film leer je precies hoe je daar allemaal mee omgaat. We hebben niet alleen aandacht voor acteren voor de camera maar kijken ook naar het filmen zelf. Hoe gaat het er eigenlijk aan toe op een filmset? En hoe werkt editing? Je gaat er allemaal mee aan de slag.

Tijdens de lessen van de cursus film richten we ons op alle facetten van film. Er is ruime aandacht voor acteren maar ook cameravoering en regie komen aan bod. Aan de hand van opdrachten doorlopen we de inhoud. Op deze manier leren de leerlingen vanuit ervaring. Zo blijft het een lekker praktische workshop. De cursus film is een mooie aanvulling op een jaarcursus maar kan ook los worden gevolgd.

Centraal tijdens de workshop staan:
– acteren voor de camera
– creativiteit
– verhaalopbouw in tekst en beeld
– Settiquette
– cameravoering

Docenten voor deze cursus hebben zelf ruime ervaring in film. Niet enkel kunnen ze de leerlingen coachen in spel en regie. Ze hebben ook hands-on ervaring met camerawerk en editing. Zo zorgen we ervoor geen van de onderdelen wordt ondergesneeuwd.

  • Zwolle-Centrum
    dinsdag 18:00 – 19:30
    Startdatum: 24-5-2022
  • 4 lessen van 90 minuten
  • €69,-
Cursus Film - 8 t/m 12 jaar - jeugdtheaterschool Zwolle