Stage Fighting (8 t/m 12 jaar)
Deze cursus is altijd weer raak (of juist niet dus).

Je krijgt een paar flinke klappen of je slaat iemand anders volledig tot moes en dat allemaal zonder elkaar ook maar met een vinger aan te raken. Dat is stage fighting! Het klinkt agressief, zo ziet het er ook uit maar dat is het niet. Om een gevecht er goed uit te laten zien moet je het oefenen, goed afspreken, op de details letten en het zo langzaam opbouwen. Aan de kantzitten is er echter niet bij want alles ontstaat op de vloer.

Bij de cursus stage fighting richten we ons met name op vechttechnieken voor op het podium. We hebben daarnaast ook aandacht voor camerawerk. Hoewel de basisprincipes overdraagbaar zijn, zijn er toch wat verschillen. Tijdens de workshop staat, naast geloofwaardigheid, veiligheid centraal. Via heldere stappen worden technieken stap voor stap uitgelegd om er voor te zorgen dat er niemand met een echt blauw oog naar huis gaat. We richten ons met name op slag en val technieken maar geven ook aandacht aan ontwapening. Hiervoor gebruiken we rubberen trainingsmessen en pistolen.

Een vaak vergeten onderdeel van stage fighting is het verhalende element. Hiermee bedoelen we niet zozeer tekst die wordt uitgesproken maar het verhaal dat de bewegingen vertellen. Een tegenstander die sterker lijkt maar toch wordt overwonnen is spannender om naar te kijken.

Binnen de cursus maken we handig gebruik van camera of publieksstandpunten, leunen we op bekende en bewezen technieken en onderbouwen we de  vechttechniek met elementen vanuit Hapkido. Deze Koreaanse verdedigingssport maakt veel gebruik van draaiende bewegingen wat een vechtscene er extra
dynamisch laat uitzien.

  • Zwolle-Centrum, Odeon
    zaterdag 10:00 – 14:00
    Startdatum: 7-5-2022
  • 1 les van 4 uur
  • €49,-
Stage Fighting - 8 t/m 12 jaar - Jeugdtheaterschool Zwolle