Productie Theater (12 t/m 17)
Toewerken naar een productie die zich puur richt op acteren.

Jij wil je verdiepen in een rol, toewerken naar een voorstelling en dan knallen op het podium. Je een jaar lang verbinden aan een groep vind je niet meer dan logisch maar zingen en dansen is niet echt jouw ding. Of je wilt een keer wat anders, dat kan natuurlijk ook.

Elk jaar staat er een theaterstuk centraal dat speciaal voor jouw groep is geschreven. Hierdoor kunnen we uitdaging en rolverdeling perfect afstemmen. Dat vinden we heel belangrijk want iedere leerling moet natuurlijk wel echt wat te doen hebben. Weg dus met de megaproducties in grote zalen met meer dan honderd spelers op het podium. Samen draag je de voorstelling en dat is meer dan in drie zinnen jouw “kunstje” te laten zien.

Hoewel de productie centraal staat is dat niet alles waar we aan werken. Door middel van speloefeningen en zogeheten atelierlessen maak je ook verder kennis met acteren en het theaterwerkveld. Zo leer je niet alleen hoe je één specifieke rol speelt maar ook hoe je jouw ervaring kan toepassen bij toekomstige producties. Natuurlijk wil je niet dat die inhoud zich ieder jaar herhaalt. Daarom hebben we elk jaar een nieuwe productie en een roulerend lessysteem. Elk seizoen staan er andere technieken en oefeningen op het programma. Zo kan je altijd door blijven groeien maar is er toch ook de mogelijkheid om aan het begin van een seizoen in te stromen.

Onderwerpen die veel aan bod zullen komen zijn:
– Tekstbehandeling
– Personage ontwikkeling
– Dramaturgie
– Verbeelding
– Acteertechniek

Eerst even kennismaken?
Kijk in het overzicht om te zien wanneer een kennismakingsles is.

  • Zwolle-Centrum
    De Spiegel, Maandag 18:15 – 19:45
    Kennismakingsles 09-09-2024
    Startdatum: 16-09-2024
  • 28 lessen van 90 minuten
  • €445,-
Productiegroep Theater Jongeren - Jeugdtheaterschool Zwolle