Theatersport (8 t/m 12 jaar)
Direct de vloer op en vanuit improvisatie naar scenes toe werken.

Jij hebt overal direct een idee bij, wilt meteen de vloer op en houdt van samenspelen! Dan is theatersport echt iet voor jou. Binnen deze lessen gaat alles om improvisatie. Je krijgt een klein stukje van een verhaal, een locatie of een probleem en vanuit daar begin je direct met spelen. In de lessen leer je hoe je goed kan samenwerken, hoe je een verhaal opbouwt en hoe je kunt schakelen. Zo zijn scenes niet alleen grappig maar blijven ze ook interessant om naar te Kijken. Soms zullen jullie dubbel liggen van het lachen maar het is ook mogelijk dat er een hele spannende of zelfs meeslepende scene ontstaat.

Iedere week komen de leerlingen samen met een vaste theaterdocent. In basis staat vooral een veilige sfeer centraal. Want enkel vanuit daar krijgt creativiteit ook echt de ruimte. Aan de hand verschillende oefeningen leert de groep steeds beter samen te werken, op elkaar in te spelen en momenten te creëren om scenes gaande te houden. Er zijn oefeningen die zich richten op spelcontact en het fysiek maar ook taaloefeningen en verhaalopbouw vormen een belangrijk onderdeel. Alles wat geleerd is wordt vervolgens toegepast binnen bekende theatersport elementen. Het wedstrijdelement dat de theatersport kent wordt hierbij nog achterwege gelaten. Dit om juist alle ruimte aan veiligheid en creativiteit te bieden. Een lessenreeks wordt afgesloten altijd afgesloten met presentatie moment op de leslocatie. Hier kunnen de spelers op een interactieve manier hun scenes aan het publiek laten zien. Waar de scenes over gaan? Dat is natuurlijk een verrassing, het blijft immers improvisatie.

Denk bij Theatersport aan de lama’s, de Grote improvisatieshow maar ook aan programma’s als de Vloer op. Plezier in natuurlijk altijd van belang maar scenes hoeven niet altijd te draaien om de grap. In de lessenreeks wordt aandacht besteed aan alle aspecten. Er blijven altijd weer nieuwe uitdagingen te ontdekken. Mede daarom is er ook een vervolgprogramma Theatersport voor 12 t/m 17 jaar. Zo hoeft het improviseren voorlopig nog niet te stoppen.

  • Zwolle-West
    Woensdag 15:45 – 17:00
    Startdatum: 9-02-2022
  • 12 lessen van 75 minuten
  • €139,-
Theatersport voor kinderen Zwolle