Theater Atelier (12 t/m 17)
Ga het experiment aan!

Theater kent allemaal regels en als je die regels kent kun je ze buigen, omvormen en breken. Wat er dan ontstaat is iets nieuws. Dat is de gedachte die centraal staat binnen het Theater Atelier. Je maakt kennis met allerlei aspecten van het theater. Van teksten tot masker spel, van mime tot verteltheater en van kleinkunst tot improvisatie. Alles komt aan bod. Met deze kennis gaan jullie vervolgens zelf aan de slag. In maakopdrachten ontwikkel je scenes waarbij gebruik gemaakt wordt van alles dat je hebt geleerd. Soms loop je vast soms ontdek je nieuwe wegen het is die experimentele insteek die ons Theater Atelier zo leuk maakt.

Het Theater Atelier is een combinatie van maken en spelen. Gericht op die creatieve geesten die niet binnen de lijntjes kleuren. Niet zozeer vanuit rebellie maar omdat er soms mooiere dingen gemaakt kunnen worden als je de grens durft op te zoeken.

Om zelf te kunnen maken is een basis in techniek belangrijk. Tijdens de cursus Theater Atelier komen de volgende elementen sowieso aan bod:
– Spelvormen
– Acteertechnieken
– Verhaalopbouw
– Creativiteit
– Makerschap

Het Atelier is een veilige ruimte om vanuit te experimenten. Smaakt dat naar meer? Neem dan eens een Kijkje bij de Theaterwerkplaatsen. Neem deel aan een kort maaktraject of stort je een jaar lang in een productieproces bij Theaterwerkplaats Zukunft.

  • Zwolle-West
    Donderdag 18:00 – 19:30
    Startdatum: 30-9-2021
  • 12 lessen van 90 minuten
  • €139,-
Theater Atelier - jongeren - Jeugdtheaterschool Zwolle