Theatersport (12 t/m 17)
Improviseren met een wedstrijdelement

’s Werelds slechtste, wil ik graag zien en de draaideurscene. Misschien klinkt het je vreemd in de oren. Misschien weet je direct waar we het over hebben. Het is zomaar een greep uit de games die Theatersport rijk is. Bij deze jaarcursus verdiepen we ons aan de hand van deze oefeningen in improvisatie. We richten ons op accepteren, schakelen en het op gang houden van een scene. Het kan hilarische maar zeker ook ontroerende scenes opleveren. Soms is het leuk om te gaan voor de snelle grap maar vaak zijn er veel meer mogelijkheden.

Naast de oefeningen blikken we ook vooruit op het wedstrijdelement. In teams gaan jullie met elkaar de strijd aan. Hierdoor leer je vanuit alles een scene te maken maar bovenal leer je ook reflecteren. Wat werkte er en waarom? Hoe ontwikkelden scenes zich? En speelden de spelers in op elkaar en de ingevingen? Winnen is dan eigenlijk bijzaak.

Bij de cursus theatersport weet je nooit precies wat er gaat gebeuren. De lessen worden gegeven door een specialist in improvisatietheater.

 • Zwolle-Centrum
  Theatersport
  Woensdag 18:30-20:00
  Kennismaking: 11-9-2024
  Startdatum: 18-9-2024
  In het Theaterlab van Theater de Spiegel
 • 28 lessen van 90 minuten
 • €424,-
korte cursus theatersport voor jongeren