TheaterWerkplaats Zukunft (14 t/m 27 jaar)
Het productiehuis voor makers en spelers!

TheaterWerkplaats Zukunft is schrijven, maken, regisseren en spelen ineen. Vanuit een thema ga je samen aan de slag. Er worden scenes ontwikkeld, tekst geschreven, ideeën uitgewerkt, plannen bijgesteld en uiteindelijk komt alles samen in één productie. De vorm? Dat is volledig aan jullie! Natuurlijk is er begeleiding maar de inhoud van het jaar wordt voor een groot deel door jullie bepaald. Worden er scenes met film bedacht dan staan er cameraworkshops in het programma. Zijn er plannen voor bewegingstheater dan zijn mime-trainingen van belang. Zo vormen we samen het jaar rondom de creativiteit.

In het proces wordt je gekoppeld aan studenten van de HBO-opleiding ArtEZ Docerend Theatermaker Zwolle. Zo groei je niet alleen in het makerschap maar kom je ook echt in aanraking met een mogelijke vervolgopleiding.

Het jaar kent twee producties. In september, aan het begin van het seizoen wordt het thema van dat jaar bekend gemaakt. Rondom dit thema zal de juni productie worden opgebouwd. De groep wordt opgedeeld in kleinere creatieve teams welke elk een theatermaker aan zich gekoppeld krijgen. Terwijl dit proces wordt opgestart begint ook het repeteren van de december-productie. Deze korte voorstelling staat onder leiding van een jonge veelbelovende theatermaker. Hierin wordt het makerschap bestudeerd maar zijn deelnemers voornamelijk spelers. Dit geeft een extra presentatie mogelijkheid en daarnaast ruimte om in januari goed beslagen ten ijs te komen. Vanaf dan begint het repeteren van de juni productie. Het materiaal staat in de grondverf, scenes worden gezet en uitontwikkeld en het geheel zal eind juni voor het publiek te zien zijn. De vorm van de productie zal ieder jaar anders zijn. Het kan een voorstelling in een theater worden, een nieuwe media productie, locatie theater, een montage voorstelling of een reeks aan kortere stukken. Het is maar net wat passend is voor het verhaal dat jullie willen vertellen.

We zijn nu bezig met een project waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijk thema is: AiAiAi

Zukunft wordt mede mogelijk gemaakt door:

Productie AiAiAi

  • zaterdagen 13:00 – 15:30 uur
  • in a.o. De Spiegel / theater Deltion / ArtEZ
TheaterWerkplaats - Zukunft - Zwolle