De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers De Theaterwerkplaats - Zwolle - platform voor jonge makers

De Theaterwerkplaats: Zukunft

De Theaterwerkplaats Zukunft vertrekt niet vanuit de grootte van een podium of spektakel. Het kan dat een verhaal een groot podium nodig heeft of dat spektakel net dat extra zetje kan geven, maar het is nooit de basis. De basis is wat je, wat we willen vertellen. De theaterwerkplaats biedt ruimte aan eigen interpretatie, inzichten en creativiteit. Samen met de groep breng je zo een voorstelling naar buiten waarin ook jouw eigen stem te horen is en jullie eigen signatuur zichtbaar. De toekomst van het theater en de film zetten we nu al op het podium. In het proces word je begeleid door ervaren makers uit het werkveld en docenten. De inhoud zal sterk wisselen want workshops, lessen en trainingen worden afgestemd per productie. Je hebt dus niet alleen invloed op het eindproduct maar ook op het proces. Uiteraard wordt dit in goede banen geleidt zodat makerschap niet enkel in ellenlange discussies verzandt maar een beetje schuren is niet erg. Samen breng je een eindproduct maar dat betekent niet dat we eenheidsworst verwachten.

In het proces wordt je gekoppeld aan studenten van de HBO-opleiding ArtEZ Docerend Theatermaker Zwolle. Zo groei je niet alleen in het makerschap maar kom je ook echt in aanraking met een mogelijke vervolgopleiding. Het jaar start met een thema om van daaruit in creatieve teams uiteen te gaan. Het eindproduct? Wij weten het ook niet. Een klassieke toneelvoorstelling zou kunnen. Maar montage theater, nieuwe media producties, fysiek spel en locatietheater zijn even goed mogelijk.

Een werkplaats jaar bestaat uit twee delen. We beginnen met een korte productie waarin we elkaar beter leren kennen. Deze productie staat onder leiding van een jonge theatermaker en volgt dus meer een standaard repetitie structuur. Terwijl hiervoor gerepeteerd wordt begint de voorfase van het tweede deel. We sparren over ideeën en beginnen met het indelen van de creatieve teams. Zodra de eerste productie gespeeld heeft gaat het maak proces van de tweede productie echt van start.

In de werkplaats word je op alle vlakken uitgedaagd. Je bent speler en maker ineen. Maar ook de stijl per productie kan volledig verschillen. Willen jullie na een heftig schrijfproces het fysieke theater verder uitdiepen? Ook dan kan!

Binnenkort is aanmelden voor TheaterWerkplaats Zukunft mogelijk voor jongeren van 14 tot en met 21 jaar.

Zukunft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

De Theaterwerkplaats wordt ondersteund door Fonds Cultuur Participatie

TheaterWerkplaats - Zukunft - Zwolle