Vooropleiding Musical (14 t/m 21)
Spel, zang en dans op een hoger niveau

De podia betreden met spetterende musicals of meeslepend muziektheater, dat is hoe jij de toekomst voor je ziet! Misschien richt jij je op een MBO- of HBO musicalopleiding of wil je je direct op audities voor grote producties richten. Hoe dan ook, het is belangrijk om een stevige basis op te bouwen die je op alle aspecten ondersteund. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Het is immers best een uitdaging drie podium disciplines goed te leren beheersen.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal tijdens deze cursus. Ieder jaar bestaat uit drie blokken. In de eerste twee blokken staan technieken voor spel, zang en dans centraal. In aaneengeschakelde reeksen maak je zo uitvoerig kennis met verschillende benaderingswijzen per discipline. In het derde blok worden de eerder behandelde technieken gekoppeld aan een showcase. Eerder behandelde technieken worden in deze fase gekoppeld aan de afsluitende showcase. Er wordt bewust gekozen voor deze vorm boven die van een complete musical. Enkel door specifieke dansen, nummers en teksten uit het bekende repertoire te selecteren, kunnen we ervoor zorgen dat
iedere leerling op de toppen van zijn of haar kunnen wordt uitgedaagd.

De vooropleiding Musical kent een driejarig roulerend systeem. Hierdoor is per seizoen nieuwe instroom mogelijk, zonder dat dit ten kosten gaat van de door ontwikkeling van bestaande leerlingen.

Om deel te kunnen nemen aan deze vooropleiding moet je ruime ervaring hebben in zowel zang, spel als dans. Om die reden bestaat de toelating ook uit verschillende onderdelen. Je bereidt thuis een tekst en een solo voor. Op de auditie krijg je verder nog een choreografie aangeleerd. Ook wordt er ruimte gemaakt om jouw motivatie te bespreken.

Als school hebben we een sterke band met de HBO opleiding Docerend Theatermaker van ArtEZ, Deltion (podiumtechniek en MBO-acteur) en de Nederlandse Musical Academie in Arnhem.

Kan jij niet wachten om je zelf nog verder te ontwikkelen? Geef je dan nu op voor de auditie!

  • Zwolle-Centrum
    De Spiegel, Zaterdag 18:00-20:00
    Auditie: 14 sept 2024
    Start: 21 sept 2024
  • 28 lessen van 120 minuten
  • € 750,-
Vooropleiding MUSICAL - 14 t/m 21 jaar - Jeugdtheaterschool Zwolle